lauantai 2. joulukuuta 2017

Mega horn3 / Novastove

Lähdin jo aikoja sitten leikkimään ajatuksella miten pärjäisi paremmin metsän armoilla. Käydesämme muutaman reissun pilkkipaikoilla pohjoisilla vesillä totesin talven isoimman haasteen olevan kosteus joka kertyy verusteisiin. Varusteiden kuivaaminen ja siinä samalla itsensä lämittäminen onnistui lähinnä nuotiolla ja haasteellisesti ja hieman vaarallisesti teltan sisällä. Tunneliteltassa avotuli ei missään nimessä tuntunut hyvältä ratkaisulta. Myös teltan sisäilman pitää riittää nukkujille ja häkä on pahin mörkö.

 

Avukseni ensimäiselle testi pystytykselle alkoi parempi puoliskoni =)

Tästä hieman huolestuneena katselin vaihtoehtoja perinteisen asumuksen muodossa olevista kota teltoista. Tarkoitus oli itse rakentaa kota ja tietoa löytyikin hyvin kodan rakentamiseen, mutta kaikissa projekteissa ei voi puhua rahan säästämisestä. Ehkä viellä 90-00 luvun taiteessa oli kankaita suomessakin kohtuullisella hinnalla, mutta tänäpäivänä teknisten kankaiden hinta on kuitenkin kovahko askarteluun. 

Mage Horn 3 hinnaksi tuli niinkin edullinen ettei kannattanut yrittää omaa tekelettä kalliista palosuojatusta teknisesta kankaasta. Haave vielä elää omatekoisesta kodasta, mutta ehkä myöhemmin kun rahaa on enemmän käytettäväksi käsitöihin. Tilasin kodan erikoistukku nettikaupan verkkosivuilta ja yllätyin kotateltan hinnasta. Se kilpaili täysin minimibudjetti suunnitelman kanssani. Hivenen jännitin teltan alkuperä ja sen laatu, mutta tällä hetkellä olen luottavainen kotateltan laatuun. 

No mites se kotateltta lämpenee. Hankin samalla kotaan tarkoitetun ultrakevyen Nova Stove kaminan. Keskustelessani muitten erähemmojen kanssa materiaalin paksuus koko yms. mietitytti kovasti. Ja itse tehdyn ammuslaatikko kaminan tai rst-levystä pönttö alkoi kiinnostaa kovasti. No huoli pois kaminan saavuttua olin iloisesti yllättynyt sen sopivasta koosta. Ei putken teko hässäkkää eikä muutakaan tyhyjää päänsärkyä. Kamina oli mietitty aika sopevaksi jo valmiiksi. Ammuslaatikkoa hieman isompi kamina tulee luultavasti toimittamaan tehtäväänsä tarvittavissa määrin. Hakusessa ei ollut kamina joka tekee kodasta mökin vaan mahdollistaa lämmittelyn ja varusteiden kuivaamisen ja lempeämmät herätykset kairan suojissa.Myöhemmin tulee tositilanteesta kotateltan käyttämisestä maasto-olosuhteissa pieni esittely pätkä kuulemisiin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti